Hospic? Tam prý jen drží umírajícího za ruku

Domácí hospice zde neexistují pár let, mnohé budou brzy oslavovat kulatá výročí. Pracuje v nich kvalifikovaný personál. APHPP si velice váží všech zaměstnanců domácích hospiců, především jejich zdravotních sester, jejichž práce si krom nezbytných odborných znalostí žádá také vysokou míru empatie a psychické odolnosti. Setkávají se totiž pravidelně se smrtí. Rozhodně si proto nemyslíme, že jejich prací je "pouze držet pacienta za ruku, zatímco jiní dělají odbornou práci".

Jako dodatek ke článku bychom proto rádi odkázali na příběhy z domácích hospiců a poděkování pozůstalých, které jsou k nalezení na většině hospicových webových stránek. Doporučujeme též rozhovor s MUDr. Petrem Štěpánkem v posledním čísle časopisu Rovnováha.

Článek deníku Blesk: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/536917/hospic-tam-pry-jen-drzi-umirajiciho-za-ruku-odbornici-popsali-jak-vypada-smrt.html