Oslavte s Diakonií 25. let její činnost

Již 25 let pomáhá Diakonie ČCE ve Valašském Meziříčí a jeho okolí seniorům, nemocným, lidem se zdravotním znevýhodněním a lidem s nevyléčitelnou nemocí v závěru života a podporuje pečující rodiny, aby nebyly v péči o blízkého člověka osamoceny. Její smysluplnost, pomoc potřebným, nám dává sílu naše poslání naplňovat.

Rádi bychom s Vámi toto čtvrtstoletí naší činnosti společně oslavili. Den Diakonie pořádaný při příležitosti tohoto výročí a připomenutí 15. let od vzniku hospice CITADELA se uskuteční v neděli 27. května 2018 v zahradách hospice CITADELA a Domu sociálních služeb na Žerotínově ulici.

Pořadatelem je Diakonie ČCE - středisko ve Valašském Meziříčí a Diakonie ČCE - hospic CITADELA ve spolupráci s Východomoravským seniorátem a Farním sborem ČCE ve Valašském Meziříčí. Akce se koná pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka a starosty města Valašského Meziříčí Roberta Stržínka.

Slavnostní den začne společnými bohoslužbami v 10.00 hodin v zahradě hospice CITADELA a pokračovat bude pestrým kulturním programem pro dospělé i děti v zahradě Domu sociálních služeb. Od 12.30 hodin vystoupí folklórní soubor BAČA, pěvecký sbor místního gymnázia Basové G a pěvecký sbor Cvrčci. V 15.00 hodin v zahradě hospice CITADELA proběhne koncert souboru hry na ruční zvonky z Ratiboře Zvonky dobré zprávy. Od 15.30 pak v zahradě za Domem sociálních služeb vystoupí patron valašskomeziříčské Diakonie písničkář Pavel Helan. Celé nedělní odpoledne zakončí kapela DOCUKU, její koncert začne v 17.00 hodin.

Během celého odpoledne si na své přijdou také děti, pro ně je připraven bohatý program plný soutěží, her, tvořivých dílen, včetně skákacího hradu, slack linu a canisterapie. Po celou dobu akce bude zajištěno občerstvení. Vstup je volný.

Zveme všechny naše příznivce, podporovatele, stávající a bývalé zaměstnance i širokou veřejnost, přijďte s námi oslavit 25. let Diakonie ve Valašském Meziříčí.

Diakonie ČCE – středisko Valašské Meziříčí

Alena Hellerová, DiS.  hellerova@diakonie.cz, 739 324 816