Štědré úterý předzvěstí vánočních zázraků

Světový den štědrosti a dobrých skutků Giving Tuesday podporuje a oslavuje chuť pomáhat. Probíhající pandemii koronaviru navzdory se celý svět včetně Česka v úterý 1. prosince 2020 spojí, aby konal dobro. Giving Tuesday v Česku již od roku 2016 zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti. Giving Tuesday vzniklo v roce 2012 s jednoduchou myšlenkou: vytvořit den, který inspiruje lidi k tomu, aby konali dobro. Za posledních devět let se tato myšlenka rozrostla v globální hnutí, které inspiruje stovky milionů lidí po celém světě k dárcovství, štědrosti a spolupráci. „Štědrost není zakázána ani zrušena. V současné době plné nejistot stále existuje jedna pravda, která nám dává naději. Naději, že jsme společně schopni dosáhnout neuvěřitelných věcí. Giving Tuesday je tak pro lidi z celého světa jedinečnou příležitostí stát při sobě a navzájem se i v této nelehké době podpořit,” dodává Lucie Mádlová, zakladatelka a ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, která za Giving Tuesday v Česku stojí.

Jak se můžete zapojit právě vy?

Je to jednoduché. Stačí si vybrat libovolnou organizaci či konkrétního člověka a v tento den ho obdarovat. Jen na Vás záleží, jaká forma pomoci to bude a kam konkrétně bude směřovat.

Aby měl tento happening dobré vůle ještě větší smysl a dosah, je důležité, aby se o něm dozvědělo co nejvíce lidí. Stačí, když svou pomoc zdokumentujete a zveřejníte na sociálních sítích s hashtagem #GivingTuesdayCZ nebo #GivingTuesday.

I Hospic Sv. Jiří Vám chce nabídnout jednoduchou možnost, jak ho podpořit. Zaregistroval si svou vlastní výzvu a Vás prosí o to, abyste ho v ní podpořili.

Nalézt jí můžete na: www.giving-tuesday.cz/zijeme-umiranim

Pevně věříme, že se nám společnými silami podaří proměnit tento všední den v den plný zázraků a splněných přání.

Bc. Marek Lučin, DiS.