Tisková zpráva – Den pro hospic 2021

Uplynulou sobotu proběhl v prostorách chebské Papírny (prodejna UNIPAPplus) 2. ročník benefiční akce Den pro hospic. Hlavní organizátorkou se stala opět Světlana Vokroj Keslová. Dalšími důležitými partnery se staly: společnost LUKAS CZ s.r.o., realitní kancelář Reality Smajlík s.r.o., Potraviny NOVAS, pivovar Pivní Skaut a.s., antikvariát s dárkovým zbožím Minikvariát a obchod s květinami Květiny R.w. U Brány času. Česká televize dodala na akci fotostěnu, maskoty, omalovánky a další drobné propagační předměty.

Do příprav a samotného průběhu se zapojili mnozí dobrovolníci, kteří byli k dispozici nejen organizátorům a návštěvníkům akce, ale také přinesli své vlastní cukrářské výrobky, které věnovali ve prospěch hospice.

„Dej si, co chceš a zaplať kolik chceš“, tak byla koncipována celá akce, na své si tedy přišel každý milovník dobrého jídla a pití.

V průběhu celého dne se uskutečnilo mnoho zajímavých akcí, mezi nimiž nechyběly workshopy pro děti a dospělé, několik hudebních vystoupení v podání Ivany Měsíčkové, Daniely Daňové a Dua Arpeggio. Autorka Veronika Fantová nám představila svoji knižní prvotinu v rámci křtu její básnické sbírky „Ostrov uprostřed města“, znalci vín se mohli zúčastnit aukce, která obsahovala opravdu velmi zajímavé, archivní a raritní kousky.

Na tomto místě je třeba poděkovat vinařstvím, vinařům a dalším lidem, kteří vína do aukce věnovali. Děkujeme: František Buchtík, Jan Šimoník, Alena Fusková, Zdeněk Dančo (Vinařství Nešpor), David Vejtasa a J.Palaščák (Vinařství Memento), Zdeněk Zábojník (Vinařství Zábojník), pan Adámek (Vinařství Adámkovi), Ing. Pavel Vajčner a Libor Tvarůžek (Znovín Znojmo), Milan Čábelka (Vinařství Káňa), Petr Staňek, Světlana Vokroj (Piálek a Jäger), Bronislav Mikulášek (Váš Sklep), Martin Sedlák (Habánské Sklepy), Ing. Kovácz (Víno Jarmila), Radmila Michalíková (Šlechtitelská stanice Velké Pavlovice) a Libor Tvarůžek (Vinařství Lechovice).

Vyvrcholením a zakončením celého dne se stalo Poselství andělům spojené s vypouštěním balónků a doprovázené promluvou faráře Lukáše Bujny.

To nejdůležitější nakonec. V rámci celého dne se povedlo díky dobré vůli všech zúčastněných a díky všem návštěvníkům vybrat úctyhodných 130 000 Kč, které najdou využití v hospici při nákupu a zajištění léků, zdravotnického materiálu a kompenzačních pomůcek. Část výtěžku (10 000 Kč) pak poputuje na pomoc rodině zasažené tornádem.