Jak můžete podpořit hospice

Navštivte akce, které pořádají - koncerty, výstavy, dny otevřených dveří… dozvíte se více o hospicové péči i tom, jakou pomoc uvítají Druhou říjnovou sobotu v roce se slaví nejrůznějšími akcemi Světový den pro hospic a paliativní péči - akce najdete na našem webu v Kalendáři akcí nebo na webových stránkách jednotlivých hospiců Lůžkový hospic je téměř v každém kraji, podívejte se, kde je nejbližší - viz Menu Hospice v ČR

Nabídněte dobrovolnou pomoc - budete velmi vítanou součástí hospicového týmu, ať již budete doprovázet pacienty, pomáhat na zahradě či spoluorganizovat benefiční akce - kontaktujte hospic a nabídněte, co umíte Hospice dobrovolníky školí a poskytují jim supervizi.

Podporujte hospice finančně i hmotně - bohužel v ČR ještě nefunguje systém financování hospicové péče z veřejných zdrojů tak, aby byl zajištěn bezproblémově provoz hospiců; každý hospic musí získat několik milionů korun ročně z darů, aby zajistil péči o pacienty I malé dary, když se spojí, pomohou zlepšit kvalitu života pacientů.

• Můžete nás podpořit ustanovením závěti v náš prospěch. Pro bližší informace se s námi můžete spojit na e-mailu:

reditel@hospicpt.cz

info@hospiczdislavy.cz