Nacházíte se na: ... » Adventní koncerty ČT

Adventní koncerty ČT

Výtěžek z druhé adventní neděle, čili z 5. 12., bude věnován hospici na rozvoj služeb v chebském i tachovském hospici.

Od svého vzniku pomohly adventní koncerty již 124 neziskovým organizacím, které si mezi sebou rozdělily více než 235 milionů korun.

Spoty, které diváci ČT uvidí v rámci koncertu, se v chebském hospici natáčeli ve čtvrtek 21. 10. za účasti českého moderátora a bývalého reprezentanta České republiky ve vodním slalomu a nejmladšího laureáta, kterému Akademie věd ČR udělila medaili Vojtěcha Náprstka Za zásluhy v popularizaci vědy, Daniela Stacha.

V natočených spotech bude představena práce sociální pracovnice, lékařky a zdravotní sestry. Součástí je také výpověď pozůstalého,

který má zkušenost s péčí hospice a také rozhovor s nevyléčitelně nemocnou ženou a jejím manželem.

Díky výtěžku z Adventních koncertů ČT bychom rádi v chebském hospici rozšířili poskytování služeb na dětskou paliativní péči, pořídili větší vůz pro sestry a lékaře

s úložnou kapacitou pro potřebný materiál, upotřebení nalezne i další spolehlivý vůz, který poslouží především logisticky při různých jednáních a vyřizování administrativních záležitostí, v tachovském hospici bychom rádi otevřeli půjčovnu pomůcek pro veřejnost, na kterou máme na Chebsku velký ohlas.

Jubilejní 30. ročník Adventních koncertů České televize přinesl neziskovým organizacím nejvyšší částku v historii vysílání pořadu a to 17,6 milionu Kč.

Kolik se vybere letos, záleží i na Vás.

Dívejte se proto 5. 12. od 17:30 na Českou televizi nebo přijďte na Chebské vánoční trhy a sledujte koncert na obrazovce přímo z náměstí.

Jak přispět: https://www.ceskatelevize.cz/porady/13913929621-adventni-koncerty-ceske-televize-2021/13620-jak-prispet/
Adventní koncert pro Hospic Sv. Jiří: https://www.ceskatelevize.cz/porady/13913929621-adventni-koncerty-ceske-televize-2021/221562224300002-hospic-sv-jiri-v-chebu