Hospic sv. Jana N. Neumanna, o.p.s. - NEZISKOVKA ROKU 2017

Za dvanáct let svého působení tato obecně prospěšná společnost vybudovala a provozuje stejnojmenný lůžkový hospic v Prachaticích, domácí Hospic sv. Veroniky v Českých Budějovicích a Domov Matky Vojtěchy (zařízení pro osoby s Alzheimerovou chorobou v nejtěžší fázi tohoto onemocnění). Ve svých zařízeních dopřála důstojné umírání několika tisícům pacientů.​ „Je vidět, že křesťanské milosrdenství přetavené v laskavou a kvalitní péči oslovuje velkou část společnosti. Není třeba o víře mnoho mluvit, je lepší ji žít“, uvedl ředitel hospice Robert Huneš

Ceny uděluje Nadace rozvoje občanské společnosti nejlepším neziskovým organizacím v České republice. „Ocenění Neziskovka roku je jeden z nejvhodnějších způsobů, jak zviditelnit profesionálně řízené neziskovky, představit příklady dobré praxe ostatním, a ukázat na kvalitu jejich práce, říká zástupkyně ředitelky NROS a manažerka Neziskovky roku.“