8. ročník ocenění Pečovatel/ka roku 2020

Hlasovat pro sestru Benediktu můžete zde: Sestra Benedikta Bartoňová

Bartoňová Benedikta

Nominace v kategorii: Pracovník v sociálních službách - Pečovatel/ka roku - Pobytové služby

Doba praxe: 32

Zařízení: Hospic sv. Jana N. Neumanna, o. p. s.

Nominuje: spolupracovník

Sestra Benedikta pracovala v prachatickém hospici 11 let, a kdyby ji řeholní povinnosti letos v létě nedonutily změnit působiště, pracovala by zde stále. I proto jsme se rozhodli nominovat ji na cenu Pečovatelka roku. Tuto nominaci chápeme jako poděkování a vyjádření nesmírné vděčnosti za to, že sestra Benedikta pracovala právě u nás. Sestra Benedikta vždy vynikala nesmírnou obětavostí a skutečným uměním naslouchat a ve vhodnou chvíli přispět dobrou radou. Celých 11 let neúnavně doprovázela umírající a jejich blízké v těžké životní situaci. Tím, čím se mimo jiné odlišovala od ostatních, byla její ochota pomáhat nejen pacientům ale i kolegům v týmu. Práce v hospici je těžká, určitě náročnější psychicky než fyzicky, a sestra Benedikta tu vždy byla pro všechny, kteří potřebovali podpořit, poradit nebo „jen“ vyslechnout. A to jak v pracovní rovině, tak i v osobní. Ke spolupráci v týmu musíme ještě uvést skutečnost, že kolegové se vždy těšili na společnou službu se sestrou Benediktou, protože byla tmelícím prvkem týmu, byla pozitivní a udržovala dobrou náladu, např. zpěvem nebo vtipy, které dobře a ráda vypráví.